Waarom 13 weken?


Wat een lief klein knuffeltje!

Het liefst zou je hem meteen meenemen!

Maar wist je dat het erg slecht is voor de gezondheid en ontwikkeling van de kitten?

Een goede fokker die van haar dieren houd zou dan ook nooit de kittens laten gaan voor de 13 weken.

Wil je meer weten waarom het niet goed is voor de kitten?

Klik dan op bovenstaande foto voor een link naar de kattenbescherming.

Waarom de prijs?


De prijs van een kitten met stamboom is vele malen hoger dan de prijs van een geen stamboom poes, hoe komt dat?

Allereerst is de aanschaf van een Stamboom poes natuurlijk veel hoger. Dan komen de DNA kosten, de dek kosten, aanvraag van stamboom en lidmaatschap van de vereniging. Ik zelf ben van mening dat je niet moet bezuinigen op de aanschaf van een poes. Een poes is een lid van de familie waar je hopelijk 15 jaar aan vast zit. Een poes geeft je liefde, maakt je lachen, troost je, steunt je, en zorgt er voor dat je je nooit verveeld...

Om iedereen blij te kunnen maken met een goed opgevoed en gesocialiseerde kat heb ik 2 stamboom poezen en 2 stamboom loze poezen.

Waarom Maine Coons?


Maine coons hebben een geweldige halflange vacht, makkelijk in onderhoud en heerlijk zacht. Bovendien hebben mensen die allergisch zijn voor katten vaak geen last van de allergie van de Maine Coon.

De persoonlijkheid van de Maine coon lijkt meer op een hond dan op een kat. Ze zijn heel sociaal, volgen je overal, ze knuffelen graag, wachten tot je thuis komt, je kan ze zelfs kunstjes leren. Omdat ze zo sociaal zijn kunnen ze goed met andere dieren samen. Wat wel betekend dat je ze niet alleen kan houden tenzij je altijd thuis bent.


Laten "helpen"


Iedereen mag zelf weten wanneer ze ervoor kiezen wanneer ze hun huisdieren laten castreren/ steriliseren. Ik ben van mening dat je altijd het belang van het dier voorop moet stellen. Maine Coons zijn katten die tot hun 4e jaar groeien. Het is daarom van belang dat ze niet te vroeg worden gecastreerd of gesteriliseerd. Door de verandering in de hormoonhuishouding verander je het gedrag van je kat. Dat kan positief en negatief uitpakken. Daarom adviseer ik zelf, als je kat of poes negatief gedrag gaat vertonen in de pubertijd, bijv. sproeien en krols janken doe er dan wat aan. Wacht anders tot de 9 maanden met het "helpen." Tenzij je een nestje wilt (of geen nestje wilt als ze buiten komen).


Een kitten om mee te fokken?


Er zijn Cattery's die verbieden om met de kittens die ze verkopen te fokken. Ook al voldoen ze aan alle ras eisen. Of ze vragen opeens honderden euro's meer... Ik zelf geloof daar niet in. Ik geloof in het verantwoord fokken. Als je goed hebt overwogen om eens een nestje te willen mee maken of een Cattery te willen uitbreiden of te beginnen, waarom zou ik je daar dan niet mee willen helpen of het je niet gunnen of aan willen verdienen? We hebben immers de zelfde hobby... Dus, niet meer geld, geen fokverbod, wel begeleiding bij beginners en overleg in visies bij fokkers.

Wegbreng of ophalen...


Als een kitten het nest mag verlaten na 13 weken, breng ik de kitten naar het nieuwe huis. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig waar mijn kleine man of meid terecht komt, maar dat is niet de enige reden. Het is voor de kleine een erg stressvolle tijd, bij z'n broertjes en zusjes weg, uit zijn vertrouwde omgeving, een tijdje in een kooi in de auto, nieuwe mensen, geurtjes en huis... Door de stress kan de kleine ziek worden of in paniek raken met alle gevolgen van dien. Uit ervaring weet ik dat het de beste manier is om de overgang zo soepel en ongecompliceerd mogelijk te maken.

© Copyright 2021 - https://papiliofeles.com